Fără titlu 1.png

APICORDANA 2013

PENTRU APICULTORI ȘI DE LA APICULTORI

Miere cu turmeric (curcuma)

5.00 RON
Variantă
     TURMERICUL SAU CURCUMA

     În medicina Ayurvedică este folosit ca antiseptic, antibacterian și antiinflamator. Curcuma este utilizată pentru stimularea digestiei, ca protector hepatic, ca antibiotic natural, antiviral, antibacterial, antifungic, ca antioxidant, antialergic, depurativ al sângelui, în astm, diabet, conjunctivită, dureri dentare, dar și pentru proprietățile sale anti-inflamatorii, luptă împotriva problemelor pielii (eczemă, psoriazis, acnee), dar și a paraziților intestinali.
     Cercetări actuale sugerează posibile efecte pozitive în lupta împotriva cancerului, a bolii Alzheimer și a bolilor de ficat.
     Adjuvant în cancer substanța activă din curcuma, curcumina, posedă o reală acțiune anticancerigenă, asupra forme de cancer de stomac, sân, prostată, leucemie.
     Calmant al durerii, curcuma este un anti-inflamator natural, a cărui acțiune este comparabilă cu cea a cortizonului. Condimentul poate să fie folosit ca analgezic pentru a calma durerea asociată cu reumatismul, durerile musculare, menstruale, artrită, tendinită.
     Stimulează imunitatea, curcumina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, de aceea este util în lupta împotriva radicalilor liberi. Radicalii liberi au tendința de a slăbi organismul nostru atunci când este expus la o stare de stres, schimbări climaterice, facându-l mai vulnerabil la viruși, etc.
Împotriva creșterii în greutate, consumată zilnic, curcuma are un efect real de "ardere a grăsimii", datorită acțiunii benefice asupra metabolismului grăsimilor.
     Bolile degenerative ale creierului, curcumina previne pierderea funcției cognitive și prin urmare, este de un real ajutor în boala Alzheimer.
     Previne afecțiunile cardio -vasculare, curcuma combină două proprietăți de protecție ale sistemului cardiovascular. Pe de o parte, aceasta ajută la reducerea nivelului de colesterol, și în al doilea rând, acesta îmbunătățește fluxul de sânge scăzând agregarea plachetară. Cu toate acestea, trebuie acordată atenție la cantitatea de turmeric consumată dacă, în paralel, luați anticoagulante, deoarece acest lucru poate crește riscul de sângerare.
02/10/2021 10:36:09
apicordana2013
Adresa email
Parola
ANTET SIGLĂ.jpg
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one